Slide 1
sportmassage

(Sport)massage

Preventief is het heel goed om af en toe een massage te nemen. Het is een manier om je lichaam te onderhouden. Net zoals je een apk laat doen bij je auto. Op deze manier voorkom je blessures en voorkomen is nog beter dan genezen.  Bij een sportmassage wordt er stevig gemasseerd om de spieren weer soepel te krijgen en de doorbloeding te stimuleren. De voedingstoffen kunnen dan beter naar de spieren en deze zullen daardoor beter functioneren.

Een sportmassage kan als pijnlijk ervaren worden, maar ik houd altijd rekening met degene op de tafel. Geen mens is hetzelfde en ik zal altijd vragen hoe de massage aanvoelt en de behandeling per persoon aanpassen.

Ons lichaam bestaat uit verschillende lagen en per laag zijn er verschillende technieken. Zo kan ik bijvoorbeeld beginnen met bindweefsel massage om de eerste lagen los te krijgen. Deze massage wordt zonder tussenvloeistof (olie) gedaan.

Vervolgens ga ik door met fascie technieken. Fascie is een vorm van bindweefsel dat ons hele lichaam met elkaar verbindt. Het zit als lagen onder de huid en rondom spieren, botten, gewrichten en organen. Deze lagen zijn onderling met elkaar verbonden. De verschillende lagen kunnen ten opzichte van elkaar glijden, waardoor wij soepel kunnen bewegen. Door de dry stretch techniek blijft dit weefsel soepel en kunnen verklevingen worden voorkomen of worden hersteld. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van fascie wax.

Nu de eerste lagen losgemaakt zijn, kan ik dieper in de spieren masseren. Dit zijn massagetechnieken met olie. Op deze manier heb je het meest optimale effect van een massage.

Wanneer er een afspraak gemaakt wordt voor een massage, wordt er altijd een anamnese (vragenformulier) via de mail gestuurd. Voor mij handig om te weten of en welke klachten er zijn zodat ik mijn behandeling daar op aan kan passen. Wanneer je alleen langs wilt komen voor een preventieve massage dan kun je dat op het formulier noteren.

Effecten van een sportmassage:

  • kan blessures voorkomen
  • verbetert de doorbloeding
  • verbetert de stofwisseling
  • bevordert de spierfunctie
  • ontspanning
  • verbetert je slaap